Hoe kom ik in contact met tevreden gebruikers van vernieuwde bedrijfswagenbanden?


In het kader van de kennis- en informatiecampagne over vernieuwde banden zijn gebruikers van vernieuwde banden gevraagd hun ervaringen met vernieuwde banden te delen. Klik hier voor deze gebruikerservaringen op Duurzamebanden.nl.

Wat is het verschil tussen nieuwe en een vernieuwde band?


Een nieuwe band wordt voor het eerst onder een voertuig gemonteerd. Deze band wordt meestal gedemonteerd als de profieldiepte te gering wordt. Als het karkas van deze band in goede conditie is kan deze worden voorzien van een nieuw loopvlak en eventueel nieuwe zijwanden. Dan spreek je van een vernieuwde band.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van vernieuwde bedrijfswagenbanden?


De belangrijkste voordelen van vernieuwde bedrijfswagenbanden zijn de kleinere ecologische voetafdruk en de lagere kilometerkostprijs. Vernieuwde banden vergen minder grondstoffen (75%), minder olie (70%) en minder CO2 uitstoot tijdens het productieproces (ruim 60%). Daarnaast behoeven minder gebruikte banden als afval afgevoerd te worden (gemiddeld 50 tot 55 kg per band).

Producenten van vernieuwde banden kunnen maatwerk leveren. Denk aan het verstevigen van de zijwanden van busbanden, nodig vanwege het veelvuldige contact met trottoirs of het toepassen van een profiel dat minder rolweerstand heeft en dus minder brandstof of elektriciteit vergt.